Huvudrätt

Grillad salsiccia i tunnbrödrulle

Gör så här

1. Skala och skiva rödlöken så tunt du kan, stek löken mjuk i smöret och oljan. Strö över socker och låt karamellisera till en gyllenbrun färg. Pressa över limesaft och tillsätt några kvistar oregano. Ta av pannan och låt svalna.

2. Gör några stickhål i korvarna så att de inte spricker. Grilla dem tills det sipprar ut lite klar köttsaft, då vet du att de är genomstekta.

3. Mixa färskosten med senap och några kvistar av oregano. Bred ut ett lager av senapskrämen i tunnbröden. Lägg i den grillade salsiccian och toppa med den karamelliserade rödlöken. Rulla ihop brödet, ät och njut.

ingredienser

4 personer

4 färska salsiccia
4 tunnbröd
1 dl färskost
1 msk sötstark senap
1 msk dijonsenap
1 kruka färsk oregano
2 medelstora rödlökar
2 msk rörsocker
2 msk smör
2 msk olivolja
saften av 1/2 lime

Dryckestips till receptet
The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 6131, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Merwida Shiraz

Ett smakrikt, kraftfullt och rättvisemärkt vin från Western Cape

Nr: 2093, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Lyngrove Pinotage

Sydafrikas röda guld

Nr: 28008, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!