Förrätt
Grillad sparris med getfärskost, aprikoser och valnötter
Gör så här
Sätt ugnen på 160 grader. Rosta valnötterna på en plåt i ugnen i 15 minuter.
Blanda aprikoser, persilja, silver- lök och rostade valnötter och smaksätt med 2–3 matskedar olivolja samt salt efter smak.
Vänd runt sparrisen i smör, spiskummin och salt. Grilla sparrisen tills den har fått fin färg, cirka 3–4 minuter beroende på tjocklek.
Värm försiktigt färskosten i en kastrull på svag värme om den är hård och smeta sedan ut osten på en tallrik. Lägg över sparrisen och toppa med aprikos- och valnötsblandning.
ingredienser
4
1 knippe grön sparris
2 msk smör
1 tsk spiskummin
30 g valnötter, grovt krossade
30 g torkade aprikoser, tärnade
1 dl hackad bladpersilja
1 liten silverlök, finhackad
100 g getfärskost olivolja
salt