Förrätt

Grillad sparris med getfärskost, aprikoser och valnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 160 grader. Rosta valnötterna på en plåt i ugnen i 15 minuter.

Blanda aprikoser, persilja, silver- lök och rostade valnötter och smaksätt med 2–3 matskedar olivolja samt salt efter smak.

Vänd runt sparrisen i smör, spiskummin och salt. Grilla sparrisen tills den har fått fin färg, cirka 3–4 minuter beroende på tjocklek.

Värm försiktigt färskosten i en kastrull på svag värme om den är hård och smeta sedan ut osten på en tallrik. Lägg över sparrisen och toppa med aprikos- och valnötsblandning.

ingredienser

4

1 knippe grön sparris
2 msk smör
1 tsk spiskummin
30 g valnötter, grovt krossade
30 g torkade aprikoser, tärnade
1 dl hackad bladpersilja
1 liten silverlök, finhackad
100 g getfärskost olivolja
salt

Dryckestips till receptet
Ramos Elegant White

Fräscht, torrt vitt vin från Portugals mest främsta vinmakare João Portugal Ramos

Nr: 79034, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Torr och frisk smak av citrus och äpple

Nr: 87212, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Pazo de San Mauro 2022

Nr: 72096, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!