
Tillbehör
Grillad spetskål med citron- och senapsvinägrett och rostad pistagemandel
Gör så här
- Dela kålen uppifrån och ner i fyra klyftor vardera.
- Pensla kålen med olivolja.
- Grilla den först på direkt värme ett par min runt om så att den får lite färg och flytta sen över den till indirekt värme och låt den gå klart ca 5–8 min. Vänd då och då.
- Lägg upp kålen på ett vackert fat. Salta och peppra efter smak.
- Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och häll över när kålen ännu är varm. Se till att den kommer in mellan bladen.
- Garnera med pistagenötter.
Kålen får en nötig och fin smak när den grillas. Perfekt tillbehör eller som egen grön rätt med ett saftigt och gott bröd till.
ingredienser
4 portioner
4 portioner
2 små spetskålhuvuden, ca 500 g styck
olivolja till pensling
flingsalt och nymald svartpeppar
Citron- och senapsvinägrett
1 riven vitlöksklyfta
2 tsk fransk senap
1 msk citronsaft
1 dl olivolja
1 krm salt
nymald svartpeppar efter smak
Till dekoration
3 msk pistagenötter, grovhackade, rostade och saltade.