Huvudrätt

Grillad US beef

Gör så här

1. Skär köttet i ca 150-gramsbitar. Stek/grilla till önskad stekgrad. Låt vila i ca 5 minuter innan servering.

2. Skär potatisen i skivor och stek i smör och olja tills de blir mjuka. Salta och peppra.

3. Bönpuré: Blötlägg bönor över natten, sautera schalottenlök och vitlök, tillsätt bönorna och slå på vitt vin. Koka ner, på med vatten och koka klart. Mixa sen med smör och smaka av med salt och peppar.

4. Ölbräserad lök: Fräs löken lätt i stekpannan med lite smör och färsk timjan. Slå på öl och salt och koka försiktigt tills lökarna är mjuka.

5. Tomatsky: Koka ihop alla ingredienser till skyn. Reducera till ca hälften, smaka sedan av med salt och peppar. Red eventuellt av såsen med Maizena. Montera ner smöret vid servering

ingredienser

4 personer

600 gram US ryggbiff (mindre om man köper utan fettkappa)
2 st stora bakpotatisar

Bönpuré
2 dl vita bönor
1 st schalottenlök hackad
2 st vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
2 msk smör
Salt och peppar

Ölbräserad lök
16-20 st små lökar (minilök)
1 flaska öl
Timjan
Salt och peppar
smör

Tomatsky
2 dl tomatjuice
2 dl god kalvbuljong
2 dl rött vin
Avkoket från ölbräserad lök
100 gram smör
Salt och peppar

Dryckestips till receptet
The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 6131, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
2235001tommasiamaroneclassico2013
Tommasi Amarone Classico

Ett fylligt rött vin med stor doft och smak, serveras till smakrika rätter eller till hårdostar.

Nr: 22350, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Lyngrove Platinum Pinotage

Flerfaldigt prisad Pinotage i världsklass!

Nr: 71579, Rött vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!