
Förrätt
Grillade räkor med ört- och parmesanvinägrett
Gör så här
Underbar, lite lyxig rätt på grillbuffén eller servera som plockig förrätt att äta med en liten gaffel på stående fot.
- Tina räkorna på lite hushållspapper om de är frysta.
- Skala räkorna om de har skal kvar.
- Blanda ingredienserna till vinägretten.
- Pensla räkorna med lite olja.
- Grilla räkorna hastigt på båda sidor tills de blir rosa. Använd gärna grillkorg eller halster.
- Salta lätt.
- Lägg upp räkorna på ett stort fat och skeda över vinägretten.
ingredienser
4 portioner
4 portioner
400 g råa tigerräkor, miljömärkta
lite olivolja
Ört-och parmesanvinägrett
1 dl olivolja
1/2 dl citronsaft
3 msk hackade örter, t ex gräslök, koriander
och persilja
1/2 dl finriven parmesan
flingsalt och nymald svartpeppar