Tillbehör

Grillbakad sötpotatis med feta-lime-chilikräm

Gör så här

  1. Skär ett snitt längs med potatisarna och linda in dem väl i folie.
  2. Lägg dem på indirekt värme i ca 1 tim eller tills de känns mjuka när du sticker i dem. Du kan också välja att baka potatisen i ugnen på 225°.
  3. Mosa fetaosten och blanda den med yoghurt.
  4. Dela chilin på längden och skrapa ur kärnorna. Hacka chilin fint och tillsätt den tillsammans med limeskal och -saft.
  5. Hacka koriandern och ha i men spara hälften till dekoration.
  6. Lägg upp i en skål, ringla över lite olja och dra ett par varv med pepparkvarnen.
  7. Ta bort folien på potatisarna och kläm upp snittet så inkråmet blottas. Du kan använda en kökshandduk så blir det lättare om potatisarna är varma. Salta och peppra inuti.
  8. Toppa varje potatis med fetakräm och koriander.
ingredienser

4 portioner

4 portioner
4 medelstora sötpotatisar
grillfolie
flingsalt och nymald svartpeppar

Feta-lime-chilikräm
150 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
1 chilifrukt
1/2 ekologisk lime, rivet skal och saft
1 kruka koriander alt bladpersilja
2 tsk olivolja

Dryckestips till receptet
Black Tower Chardonnay

Nyhet i 1 liters flaska!

Nr: 7903101, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Organic White Bubbly

Ekologisk och vegan!

Nr: 72350, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Organic Pink Bubbly

Ekologisk och vegan!

Nr: 6508, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!