Tillbehör
Grillbakad sötpotatis med feta-lime-chilikräm
Gör så här
- Skär ett snitt längs med potatisarna och linda in dem väl i folie.
- Lägg dem på indirekt värme i ca 1 tim eller tills de känns mjuka när du sticker i dem. Du kan också välja att baka potatisen i ugnen på 225°.
- Mosa fetaosten och blanda den med yoghurt.
- Dela chilin på längden och skrapa ur kärnorna. Hacka chilin fint och tillsätt den tillsammans med limeskal och -saft.
- Hacka koriandern och ha i men spara hälften till dekoration.
- Lägg upp i en skål, ringla över lite olja och dra ett par varv med pepparkvarnen.
- Ta bort folien på potatisarna och kläm upp snittet så inkråmet blottas. Du kan använda en kökshandduk så blir det lättare om potatisarna är varma. Salta och peppra inuti.
- Toppa varje potatis med fetakräm och koriander.
ingredienser
4 portioner
4 portioner
4 medelstora sötpotatisar
grillfolie
flingsalt och nymald svartpeppar
Feta-lime-chilikräm
150 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
1 chilifrukt
1/2 ekologisk lime, rivet skal och saft
1 kruka koriander alt bladpersilja
2 tsk olivolja