Huvudrätt

Grönsakshandlarens pizza

Gör så här

1. Rosta paprikorna på grillen eller under ugnens grillelement på 250 grader tills de blir brunsvarta runtom. Lägg i plastpåse, knyt om och låt vila i 20 minuter. 

2. Dra av skalet, kärna ur och skär i breda remsor. Skiva zucchinin på längden. Grilla eller stek i lite olja. 

3. Skala och hacka vitlöken. Rosta i lite olja i en kastrull med en nypa flingsalt tills den börjar dofta. Se upp så att den inte bränns! 

4. Pensla pizzabotten med vitlöksoljan. Strö över lite parmesan och fördela grönsakerna ovanpå. 

5. Riv mozzarellan i bitar och strö över. Grädda i 200 grader i 10-15 minuter. Garnera med färsk oregano.

ingredienser

4 personer

2 paprikor
2 zucchini
olivolja
4 vitlöksklyftor
flingsalt
2 paket färdig pizzadeg
1 dl riven parmesan
1 mozzarella
färsk oregano

Dryckestips till receptet
Tommasi Le Volpare Soave

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Nr: 85547, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Chablis l'Eglantière

Ett torrt, friskt och fruktigt vin med ren, fräsch frukt och lång, elegant eftersmak.

Nr: 73943, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Nr: 7879, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!