Plockmat/mingel

Grönsaksstavar med nori ark

Gör så här

  1. Skär bort skalet på polkabetan med en kniv eller potatisskalare. Skär polkabeta, sockerärtor och zucchini/gurka i tunna avlånga stavar.
  2. Tryck ut palsternacksris på ett noriark med fingrarna och fördela jämnt över arket i ca 1 cm tjockt lager. Lämna en 3 cm tom rad på respektive kant. Fyll på med grönsakstavar och ärtskott i en rad på längden i mitten av arket. 
  3. Rulla ihop noriarket till en tight rulle, ta gärna hjälp av en sushimatta. Skär rullen i bitar, ca sex bitar per rulle. Lägg upp noribitarna på tallrikar eller ett fat och dekorera med extra grönsakstavar. Servera med sesamdipp.

Sesamdipp
1. Vispa ihop samtliga ingredienser utom sesamfrön i en skål till en slät dressing. Häll upp såsen i dippskålar och dekorera med vita sesamfrön.

ingredienser

400 g polkabeta
100 g ärtskott
100 g zucchini eller gurka
100 g sockerärtor
4 st nori ark

Sesamdipp
1 dl tahini (sesampasta)
3 msk agavesirap
3 msk tamari
4 msk citronjuice
1 nypa chilipulver eller mer efter smak
1 msk vita sesamfrön
Dryckestips till receptet
Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till heta eller mycket smakrika rätter med sting! Exempelvis tacos, indiskt och Thai.

Nr: 6045, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Organic White Bubbly

Ekologisk och vegan!

Nr: 72350, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!