Förrätt

Halstrad carpaccio på grillad pilgrimsmussla

Gör så här

1. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3 minuter. Ta upp och lägg i iskallt vatten.

2. Halstra pilgrimsmusslorna lätt ca 1/2 min på varje sida, låt svalna och skiva dem så tunt du kan. Fördela jämnt på fyra tallrikar. Lägg på sparrisarna.

3. Bryn smöret till en nötbrun färg, pressa i saften av citronen. Låt svalna.

4. Blanda i löjrom och finhackad rödlök. Ringla vinaigretten över carpaccion, garnera med fint skuren vårlök och luftiga små kvistar av dill.

ingredienser

4 personer

12 pilgrimsmusslor
50 g smör
1 citron
50 g löjrom
8 gröna sparrisar
1 knippe vårlök
1/2 rödlök
1 knippe dill

Dryckestips till receptet
Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Torr och frisk smak av citrus och äpple

Nr: 87212, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Pazo de San Mauro 2017

Nr: 72096, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Beaumont des Crayéres Grand Rosé

91 poäng i Wine Spectator

Nr: 5095701, Champagne , Mousserande vin

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!