Huvudrätt

Hamburgare på högrev

Gör så här

1. Blanda försiktigt högreven med salt och peppar utan att knåda ihop färsen för mycket. Forma luftiga hamburgare som håller ihop men inte är helt kompakta.

2. Hetta upp en stekpanna med olja på mycket hög värme. Stek hamburgarna så att de får en fin stekyta, vänd sedan och stek andra sidan. När vätska sipprar upp börjar de bli klara.

3. Karamelliserad rödlök: Skiva rödlöken tunt. Fräs löken i smör så att den blir mjuk. Häll på socker och balsamvinäger och rör tills sockret smält. Ställ åt sidan.

4. Stek baconen krispiga. Servera i bröd med sallad, bacon, ost och önskade tillbehör.

ingredienser

4 personer

800 gr högrev

4 baconskivor
4 skivor gruyèreost
salt
peppar

karamelliserad rödlök:
2 rödlökar, skivade
2 msk socker
2 msk balsamvinäger
2 msk smör

Dryckestips till receptet
The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 6131, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Lyngrove Platinum Pinotage

Flerfaldigt prisad Pinotage i världsklass!

Nr: 71579, Rött vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer
Côtes du Rhône Grand Veneur Organic Reserve

AOP Côtes du Rhône

Nr: 72034, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!