Förrätt

Hasselbackspotatis med romröra

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och torka potatisen.
  3. Lägg varje potatis i en sked och skär ca 3 mm breda skivor rakt över potatisen men inte ända ner. Skeden stoppar kniven.
  4. Lägg potatisarna på en bakpappersklädd plåt och hyvla över smöret. Salta lätt.
  5. Ställ in mitt i ugnen cirka 25 - 30 minuter tills de är gyllene. Låt svalna.
  6. Rör ihop ingredienserna till romröran och toppa med den. Dra ett par varv med pepparkvarnen och strö över gräslök.
ingredienser

6–8 portioner/12–16 stycken

500 g småpotatisar, oskalade
50 g smör
lite ströbröd
flingsalt

Romröra med chili och citron
2 dl crème fraiche
1 burk valfri rom, 80 g
1 chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 citron, finrivet skal

Till dekoration
2–3 msk fint skuren gräslök

Dryckestips till receptet
Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Nr: 7879, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
mzcava
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

En ekologisk cava signerad Måns Zelmerlöw!

Nr: 5026001, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Beaumont des Crayères Fleur de Meunier 2014 Brut Nature

Unik Champagne med druvsammansättning 100% Pinot Meunier

Nr: 83092, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!