Huvudrätt

Helgrillad fläskfilé med goda tillbehör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tvätta och skär sötpotatisen i stavar. Lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra ordentligt. Ställ i ugnen i ca 20–25 min.
  3. Finriv skalet från den tvättade citronen. Blanda med olja och örtkryddor.
  4. Klappa in oljeblandningen i filén. Salta och peppra ordentligt runtom.
  5. Grilla den först på direkt värme runtom så den får färg. Flytta över till indirekt värme. Filén är klar när den tjockaste delen är 65°.
  6. Låt köttet vila 10 min innan du skär det.
  7. Skär baconet i tunna strimlor och linda det glest runt majskolvarna.
  8. Grilla runtom. Salta och peppra.
  9. Skär upp filén och servera med sötpotatis, grillad majskolv och ajvar relish.
ingredienser

4 portioner
700 g fläskfilé, utan hinnor
1 ekologisk citron, tvättad
2 msk olivolja + 2 msk till sötpotatisen
2 msk torkade blandade örtkryddor
3 sötpotatisar, medelstora
2 förkokta majskolvar, delade
2–3 skivor ekologiskt svenskt bacon
2 tsk flingsalt och nymalen svartpeppar

Till servering
Ajvar relish

Dryckestips till receptet
Ramos Reserva

Nr: 6139, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Ramos Reserva 75cl

Nr: 613901, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Domaine Du Clos De Sixte Lirac

Ekologiskt, fylligt och smakrikt vin från Rhônedalen

Nr: 73101, Rött vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!