
Huvudrätt
Helstekt hjortfilé med blomkålstryffelpuré, sotade rotfrukter och portvinssky
Gör så här
1. Stek hjortfilén i smör i en het panna. Krydda med salt och peppar. Baka av i ugn på 80 grader till innertemperatur 55 grader. Ta ut och låt vila under folie.
2. Plocka blomkålshuvudet i buketter. Koka blomkålen mjuk i mjölk. Lyft sedan upp den och mixa till en slät puré. Smaksätt med tryffelolja, salt och vitpeppar.
3. Sota rotfrukterna i en torr stekpanna på hög värme eller bränn dem med gasolbrännare. Baka dem sedan mjuka med olivolja, salt och peppar i ugnen på 150 grader.
4. Fräs löken till portvinsskyn i smöret utan att den tar färg. Slå på fond och vin. Koka ihop och smaka av med salt, peppar och vinäger.
ingredienser
4 personer
600 g hjortfilé
Blomkålstryffelpuré
1 blomkålshuvud
mjölk
tryffelolja
salt
vitpeppar
Sotade rotfrukter
Köp dina favoritrotfrukter i olika färger.
1 gul morot
1 palsternacka
2 gulbetor
2 rödbetor
Portvinssky
1 schalottenlök (finhackad)
1 msk smör
1 dl portvin
4 dl köttfond
2 msk sherryvinäger alt. rödvinsvinäger
Dryckestips till receptet

Duorum Reserva
Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner
Nr: 79203, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Marqués de Vargas Reserva
En elegant rioja med klassiska undertoner.
Nr: 78622, Rött vin , Fylligt & Smakrikt

Domaine Du Clos De Sixte Lirac
Ekologiskt, fylligt och smakrikt vin från Rhônedalen
Nr: 73101, Rött vin , Fylligt & Smakrikt