Huvudrätt

Helstekt italiensk rostbiff

Gör så här

1. Gör små snitt i köttet och stick in 3 vitlöksklyftor i bitar och små rosmarinkvistar.

2. Hetta upp lite smör och olivolja i en stor stekpanna. Bryn hastigt köttet runtom så att det får fin färg.

3. Stek färdigt i ugnen i 125 grader tills innertemperaturen är 60 grader. Ta ut, salta och peppra och låt svalna (spara lite stekspad).

4. Mixa hastigt örter, pinjenötter, ost och 1 vitlöksklyfta. Tillsätt olivolja under omrörning tills du får en krämig röra. Späd med lite stekspad till lagom konsistens.

5. Skiva köttet, lägg på uppläggningsfat, ringla såsen över. Dekorera med lite extra pinjenötter. Servera med grillade tomater. 

ingredienser

4 personer

1 kilo rostbiff, nätad

4 vitlöksklyftor
5 kvistar färsk rosmarin
smör
olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar
1 kruka färsk basilika
1 dl bladpersilja
3 kvistar färsk mejram eller oregano
1/2 dl rostade pinjenötter
1 dl färskriven pecorino eller parmesan

Dryckestips till receptet
Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak.

Nr: 5354, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Marqués de Vargas Reserva

En elegant rioja med klassiska undertoner i koncentrat

Nr: 78622, Rött vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer
2235001tommasiamaroneclassico2013
Tommasi Amarone Classico

Ett fylligt rött vin med stor doft och smak, serveras till smakrika rätter eller till hårdostar.

Nr: 22350, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!