Plockmat/mingel

Heta tortillachips med vattenmelonsalsa

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Låt stå svalt och samla smak i minst 30 min.

2. Skär tortillabröden till trekanter.

3. Blanda limeskal, salt och cayennepeppar i en plastpåse.

4. Stek trekanterna i generöst med olja tills de får färg. Låt rinna av och svalna något. Lägg dem sedan i plastpåsen och skaka om så att limesaltet sprider sig överallt.

5. Servera de heta chipsen med salsa.

ingredienser

5 personer

1 paket minitortillas (finns i tacohyllan)

1 tsk rivet limeskal
salt
cirka 1/2 tsk cayennepeppar
solros- eller rapsolja

Salsa
cirka 2 1/2 dl vattenmelontärningar, kärnfria
2 msk olivolja
1 tomat, tärnad
1/2 gurka, tärnad
1 dl grovhackad koriander
2 schalottenlökar, finhackade
1 msk limesaft
1 chili, finhackad
1-2 tsk chipotlepaste (finns i tacohyllan)
Salt

Dryckestips till receptet
Black Tower Organic Sparkling

Gott till ost och dessert!

Nr: 77142, Mousserande vin , Lätt & Avrundat

Läs mer
Tommasi Baciorosa Appassionato

Rom med en djup karaktär

Nr: 72433, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!