Huvudrätt

Hjortfärsbiffar med sötsyrlig rödkål, potatisstomp och svartvinbärssås

Gör så här

1. Blanda färs, potatis och ägg. Fräs löken i stekpanna utan att den får färg. Låt svalna. Blanda ner löken i färsen och smaka av med salt och svartpeppar.

2. Rödkål: Strimla rödkålen och hacka rödlöken. Fräs allt i smör eller olja. Tillsätt socker, vinäger och vatten. Låt puttra i ca 30 minuter tills kålen är mjuk men inte sönderkokt. Smaka av med salt och peppar.

3. Potatisstomp: Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa den sedan grovt och tillsätt smör. Smaka av med salt.

4. Svartvinbärssås: Hacka löken och fräs i smör. Tillsätt vin, fond, vatten och gelé. Koka i ca 5 minuter. Blanda ut maizenan med lite vatten och tillsätt i såsen. Avsluta med svarta vinbär. Låt puttra i ca 10 minuter och smaka sedan av.

ingredienser

4 personer

400 g hjortfärs
150 g fläskfärs
1 ägg
150 g kall kokt potatis
1/2 gul lök
1 msk smör

Rödkål:
500 g rödkål
1 gul lök
4 msk socker
2 msk champagnevinäger
1 dl vatten

Potatisstomp:
8 potatisar (mjölig sort)
300 g smör

Svartvinbärssås:
2 schalottenlökar
4 dl rödvin
1 msk viltfond
1 dl vatten
2 msk svartvinbärsgelé
1 msk maizenaredning
1 dl svarta vinbär

Dryckestips till receptet
Tommasi Surani Atlas Organic

Nu i ny design Tommasi Naturae

Nr: 75292, Rött vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Lyngrove Pinotage

Sydafrikas röda guld

Nr: 28008, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Vila Santa Reserva

Nyanserat och kryddigt vin

Nr: 12507, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!