Huvudrätt

Högrevsburgare med konjaksspetsad dressing och rotfruktstrassel

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Ställ svalt.
  2. Skala rotfrukterna och strimla dem på längden med en julienneskärare, eller hyvla med potatisskalare. Hetta upp oljan till ca 150°och fritera strimlorna i omgångar tills de blir frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.
  3. Skiva löken. Smält smöret med oljan i en panna och fräs löken på låg värme i ca 20–25 min tills den fått fin färg, är glansig och karamelliserad. Rör om då och då.
  4. Blanda alla ingredienser till burgarna och forma fyra biffar. Stek dem i olivolja, ca 2–3 min på varje sida.
  5. Lägg en skiva cheddar på varje biff vid slutet av stekningen. Montera hamburgarna i lätt rostade bröd och servera dem med morots- och palsternackstrasslet och grillad majskolv.
ingredienser

Till 4 burgare
500 g nötfärs, gärna av högrev
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Konjaksspetsad hamburgerdressing
1 dl majonnäs
1 msk bostongurka
1 tsk chilisås
1 tsk konjak
1/2 tsk vitvinsvinäger

Morots- och palsternackstrassel
2 stora morötter
2 stora palsternackor
1/2 liter smakneutral olja till
fritering

Karamelliserad lök
2 röda lökar, skalade
1 msk smör
1 msk smakneutral olja, t ex rapsolja

Till servering
4 skivor cheddar
4 hamburgerbröd
2 majskolvar, kokta och grillade i halvor
salladsblad, sköljda och torkade

Dryckestips till receptet
Tommasi Ca Florian Amarone Riserva 2009

null

Nr: 70114, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 6131, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Loios

Nr: 2521, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!