Huvudrätt

Honungsgriljerade kycklingklubbor

Gör så här

1. Blanda mjöl, salt och cayenne i en bunke. Lägg i kycklingklubborna och skaka tills de är täckta med mjölblandningen.

2. Smält smöret och häll lite i en långpanna. Lägg i kycklingen och vänd runt så att alla sidor får smör på sig. Stek i 175 grader i 30 min.

3. Blanda under tiden farinsocker med honung, citronsaft, soja och ingefära med resten av det smälta smöret. Häll smörblandningen över kycklingen och grädda ytterligare 45 min.

4. Ös klubborna då och då med vätskan som bildas på botten. Servera med en krispig grönsallad.

ingredienser

4 personer

cirka 1 kg kycklingklubbor

1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1/2 tsk cayennepeppar
100 g smör
1/2 dl farinsocker eller mörkt muscovadosocker
1/2 dl akaciahonung
1/2 dl citronsaft
1 msk soja
1 1/2 tsk malen ingefära

Dryckestips till receptet
Askos Verdeca

Valle d'Itria I.g.t.

Nr: 75775, Vitt vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer
Tommasi Adorato Appassionato Organic

Nr: 3517, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!