Huvudrätt

Honungsmarinerad lax med bönsallad

Gör så här

1. Pensla laxbitarna med honung. Salta och peppra.

2. Stek laxen eller grilla i ugnen.

3. Blanda ingredienserna till bönsalladen och låt den dra i dressingen så att bönorna blir härligt saftiga och tar smak av dressingen.

ingredienser

4 personer

4 st fjärilskotletter av lax
2 msk flytande honung
2 tsk salt krossad vitpeppar

Sallad med bönor
1 burk vita bönor
1 burk röda bönor
1 gröna bönor
1 påse rucolasallad

Dressing
2 schalottenlökar
1 msk dijonsenap
4 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
1 msk flytande honung
salt och peppar

Dryckestips till receptet
Tommasi Chiaretto

Läskande till mat och gott sällskap!

Nr: 70749, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Poggio al Tufo Vermentino

En ekfats lagrad gin gjord på 100% råg!

Nr: 75793, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Adorato Appassionato

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Nr: 2147, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!