Huvudrätt

Höstgryta med kyckling, äpple och Dijon

Gör så här

1. Skiva löken. Klyfta äpplena.

2. Hetta upp smöret i en gryta. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om. Lägg i lök och äpplen.

3. Häll på cider, grädde och buljong. Rör ner Dijonsenap och dragon.

4. Låt puttra i ca 20 minuter. Servera med ris.

ingredienser

4 personer

4 st kycklingfileer

2 msk smör
salt och peppar
1 st stor gul lök
2 st stora äpplen (Cox Orange)
1-2 dl äppelcider
2 dl matlagningsgrädde
1 msk konc honsbuljong
1-2 msk Dijonsenap
1 tsk torkad dragon, eller en näve färsk

Dryckestips till receptet
Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak.

Nr: 5354, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tommasi Poggio al Tufo Vermentino

En ekfats lagrad gin gjord på 100% råg!

Nr: 75793, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!