Huvudrätt

Italiensk kalvgryta med salvia

Gör så här

1. Skär köttet i kuber och bryn runtom i omgångar i en stekgryta. Ta upp ur grytan.

2. Skala och dela vitlöken på hälften och rödlökarna i kvartar. Skär moroten i bitar.

3. Fräs grönsaker och salvia i stekfettet i grytan. Pudra med lite mjöl och fräs någon minut till.

4. Slå på vin och så mycket buljong att det täcker. Koka upp, sätt på lock och koka i 1-2 timmar eller tills köttet är mört.

5. Häll i sockerärterna och servera med lite extra salvia ovanpå.

ingredienser

4 personer

1 kg framdelskött av kalv

4 vitlöksklyftor
2 rödlökar
1 morot
3 kvistar färsk salvia + lite extra
olivolja
smör
vetemjöl
2 dl rött vin
ca 1/2 l köttbuljong
salt, peppar
100 g sockerärter

Dryckestips till receptet
The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 6131, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tons de Duorum

Nr: 74781, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Châteauneuf-du-Pape Domaine Grand Veneur "Le Miocène"

Nr: 2845, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!