Plockmat/mingel

Italienska ostar med björnbärskompott

Gör så här

1. Lägg björnbär, vin, råsocker, kardemumma och kanelstång i en kastrull. Låt sjuda under lock i tio minuter.

2. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa i. Koka upp tills kompotten tjocknat.
Låt svalna.

Servera ostarna med björnbärskompott och goda kex.

ingredienser

4 personer

väl valda italienska hårdostar, t. ex. pecorino

250 g björnbär
1 dl rött vin
1/2 dl råsocker
1 tsk stött kardemumma
1 kanelstång
2 tsk maizena

Dryckestips till receptet
Duorum Late Bottled Vintage Port

Från den gyllene Duorodalen

Nr: 92667, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Tommasi Crearo

Fylligt vin från Veneto med stor doft och smak

Nr: 87204, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tommasi Ripasso

Fyllig Ripasso till kötträtter och smakrika ostar

Nr: 87201, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!