Plockmat/mingel

Italienska ostar med björnbärskompott

Gör så här

1. Lägg björnbär, vin, råsocker, kardemumma och kanelstång i en kastrull. Låt sjuda under lock i tio minuter.

2. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa i. Koka upp tills kompotten tjocknat.
Låt svalna.

Servera ostarna med björnbärskompott och goda kex.

ingredienser

4 personer

väl valda italienska hårdostar, t. ex. pecorino

250 g björnbär
1 dl rött vin
1/2 dl råsocker
1 tsk stött kardemumma
1 kanelstång
2 tsk maizena

Dryckestips till receptet
Duorum Late Bottled Vintage Port

Från den gyllene Duorodalen

Nr: 92667, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Tommasi Crearo

Fylligt vin från Veneto med stor doft och smak

Nr: 87204, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tommasi Ripasso

Fyllig Ripasso till kötträtter och smakrika ostar

Nr: 87201, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!