Plockmat/mingel
Italienska ostar med björnbärskompott
Gör så här
1. Lägg björnbär, vin, råsocker, kardemumma och kanelstång i en kastrull. Låt sjuda under lock i tio minuter.
2. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa i. Koka upp tills kompotten tjocknat.
Låt svalna.
Servera ostarna med björnbärskompott och goda kex.
ingredienser
4 personer
väl valda italienska hårdostar, t. ex. pecorino
250 g björnbär
1 dl rött vin
1/2 dl råsocker
1 tsk stött kardemumma
1 kanelstång
2 tsk maizena
Dryckestips till receptet
Duorum Late Bottled Vintage Port
Från den gyllene Duorodalen
Nr: 92667, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt
Tommasi Crearo
Fylligt vin från Veneto med stor doft och smak
Nr: 87204, Rött vin , Kryddigt & Mustigt
Tommasi Ripasso
Fyllig Ripasso till kötträtter och smakrika ostar
Nr: 87201, Rött vin , Kryddigt & Mustigt