Förrätt

Jordärtskockssoppa med parmaskinka

Gör så här

1. Börja med Parmaskinkan. Lägg de på en plåt och tillaga i ugnen ca 150 grader. 5-10 minuter. De ska bli krispiga men inte brända.

2. Skala skockorna och dela dem i mindre bitar.

3. Fräs lök, vitlök och jordärtskockorna i smör. Tillsätt grädde, mjölk, vatten och citron. Koka i ca 20 minuter.

3. Mixa soppan med en stavmixer så den blir slät. Smaka av. Garnera med färska kryddor.

ingredienser

4

600 gr jordärtkockor
1 gul lök( finhackad)
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 dl vispgrädde
4 dl mjölk
6 dl vatten
saft från ½ citron
4 skivor parmaskinka
salt och peppar

Dryckestips till receptet
Tommasi Poggio al Tufo Vermentino

En ekfats lagrad gin gjord på 100% råg!

Nr: 75793, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Bosco del Gal Custoza

Bianco di Custoza DOC

Nr: 76568, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!