Plockmat/mingel

Julmatstips: enkla drinktilltugg

Gör så här

Bacondadlar 
1.Värm ugnen till 225 C. Dela och kärna ur dadlarna.
2. Dela baconskivorna på hälften.
3. Rulla in varje dadelbit i en skiva bacon och placera dem i en ugnsfast form.
4. Ugnsbaka ca 10 minuter tills baconet är knaperstekt.
Tips! Om du vill variera smakerna. Hyvla över lite manchego-ost och droppa över lite balsamicovinäger

Mandel, äpple- och russinchutney (till en god ost) 
1. Fintärna äpplet, finhacka vitlök, chili och mandel.
2. Blanda alltsammans i en kastrull med vinägern och sockret.
3. Koka kraftigt ca 5 minuter till en simmig konsistens. Smaka av med salt och kyl ner.
4. Blanda ner koriandern och servera chutneyn till smakrika ostar.

Kanderade salta nötter 
1. Värm en stekpanna till medelhög temperatur.
2. Rosta nötterna några minuter i pannan.
3. Häll på sockret och rör runt tills sockret är gyllenbrunt.
4. Strö över flingsalt, blanda runt och häll upp nötterna på en tallrik. Låt de svalna.
5. Servera som snacks eller till en god krämig ost.

Canapé med anjovisfärskost med löjrom
1. Hacka anjovisfiléerna och blanda med anjovisspadet och färskosten.
2. Bred färskosten på brödskivorna och toppa med löjrom och hackad gräslök.

Canapé med rökt laxröra och apelsinmarinerad morot
1. Hyvla el skiva moroten tunt. Marinera skivorna i apelsinjuicen, olivoljan och lite flingsalt.
2. Finriv det yttersta skalet av apelsinen och blanda med majonnäs, lax och fänkålsfrö.
3. Fördela röran på bröden. Lyft upp morötterna från marinaden, lägg dessa ovanpå laxröran och toppa med en liten dillkvist.

ingredienser

4

Bacondadlar
6 dadlar
6 skivor bacon

Mandel, äpple- och russinchutney (till en god ost) 
½ äpple
50 g skalad mandel
50 g russin

1 vitlöksklyfta
1 chili, valfria styrka
2 msk äppelcidervinäger
½ dl socker
1 msk hackad färsk koriander
salt

Kanderade salta nötter
100 g valfria nötter
½ dl strösocker
flingsalt

Canapé med anjovisfärskost med löjrom
2 anjovisfiléer
8 skivor pumpernickel
50 g löjrom
dill och gräslök
anjovisfärskost
40 g cream cheese
1-2 krm anjovisspad

Canapé med rökt laxröra och apelsinmarinerad morot
8 skivor pumpernickel
100 g varmrökt laxfilé
¼ apelsin
1 krm krossat fänkålsfrö
25 g majonnäs
dill

Apelsinmarinerad morot
1 liten morot
1 msk pressad apelsinjuice
1 msk olivolja
flingsalt

Dryckestips till receptet
Tommasi Amarone Classico

Nr: 22350, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Barceló Imperial Onyx

Nr: 82268, Sprit ,

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!