Huvudrätt

Kalvfärsbiffar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°C. Blanda kalvfärsen med senap, kapris, riven vitlök, salt och peppar. Arbeta försiktigt ner ägget och blanda tills färsen är fast. Till sist, rör ner grädden. Forma till 4 biffar och panera i salviabrödet. Bryn dem i smör ca 3 min på varje sida. Lägg biffarna i en ugnssäker form. Stek biffarna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt vila några minuter före servering 

2. Sätt ugnen på 125-150 °C. Blanda tomaterna med örterna, en skvätt olivolja och lite rörsocker. Baka av långsamt i ca 1-2 timmar. Tomaterna skall inte få någon färg.

3. Blanda 1 tsk gurkmeja med saft och rivet skal från en citron. Blanda ner 4 matskedar majonnäs och smaka av med salt och vitpeppar. Servera med färskpotatis.

ingredienser

4 personer

Kalvfärsbiffar
400 g kalvfärs
2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ägg
2 dl vispgrädde
2 msk smör
100 gram kapris (avrunnen)
1 msk fransk senap
2-3 vitlöksklyftor

Salviacrust
3-4 skivor vitt bröd (gärna några dagar gammalt)
1 kruka salvia
2 tsk flingsalt (Mixas i matberedaren)

Tomater
20 körsbärstomater
1 msk olivolja
1 nypa rörsocker
2 tsk torkad oregano
1 kvist rosmarin

Citronmajjo
1 citron,
4 msk majonnäs
1 tsk gurkmeja

Dryckestips till receptet
Tommasi Palanca Ripasso

I TOMMASIS RIPASSO FINNS DET BÄSTA FRÅN AMARONEN

Nr: 2133, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Vila Santa Reserva

Nyanserat och kryddigt vin

Nr: 12507, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!