
Förrätt
Kalvtartar med löjrom och parmesanchips
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C. Finriv osten och fördela i åtta små högar på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga mitt i ugnen 5–7 min tills chipsen har fått fin färg. Låt dem kallna på plåten.
Putsa köttet fritt från hinnor och senor och skär i små tärningar. Blanda köttet med olja, citronsaft, salt och peppar precis före servering.
Fördela köttet på ett fat. Klicka över majonnäs och löjrom. Garnera med krasse.
ingredienser
50 g parmesanost
300 g kalvfilé eller kalvinnanlår
1 msk olivolja
1⁄2 msk pressad citron
1 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
1 dl tryffelmajonnäs
50 g löjrom
1 kruka vattenkrasse eller 1 ask smörgåskrasse
Dryckestips till receptet

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV
En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak
Nr: 789102, Champagne , Friskt & Fruktigt

Gancia Prosecco 375ml
Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!
Nr: 787902, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw
En ekologisk cava signerad Måns Zelmerlöw!
Nr: 5026001, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt