Förrätt

Kalvtartar med löjrom och parmesanchips

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Finriv osten och fördela i åtta små högar på en plåt med bakplåtspapper.

Tillaga mitt i ugnen 5–7 min tills chipsen har fått fin färg. Låt dem kallna på plåten.

Putsa köttet fritt från hinnor och senor och skär i små tärningar. Blanda köttet med olja, citronsaft, salt och peppar precis före servering.

Fördela köttet på ett fat. Klicka över majonnäs och löjrom. Garnera med krasse.

ingredienser

50 g parmesanost
300 g kalvfilé eller kalvinnanlår
1 msk olivolja
1⁄2 msk pressad citron
1 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
1 dl tryffelmajonnäs
50 g löjrom
1 kruka vattenkrasse eller 1 ask smörgåskrasse

Dryckestips till receptet
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 789102, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Gancia Prosecco 375ml

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Nr: 787902, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

En ekologisk cava signerad Måns Zelmerlöw!

Nr: 5026001, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!