Förrätt

Kalvtartar med löjrom och parmesanchips

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Finriv osten och fördela i åtta små högar på en plåt med bakplåtspapper.

Tillaga mitt i ugnen 5–7 min tills chipsen har fått fin färg. Låt dem kallna på plåten.

Putsa köttet fritt från hinnor och senor och skär i små tärningar. Blanda köttet med olja, citronsaft, salt och peppar precis före servering.

Fördela köttet på ett fat. Klicka över majonnäs och löjrom. Garnera med krasse.

ingredienser

50 g parmesanost
300 g kalvfilé eller kalvinnanlår
1 msk olivolja
1⁄2 msk pressad citron
1 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
1 dl tryffelmajonnäs
50 g löjrom
1 kruka vattenkrasse eller 1 ask smörgåskrasse

Dryckestips till receptet
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 789102, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Nr: 7879, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
mzcava
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

En ekologisk cava signerad Måns Zelmerlöw!

Nr: 5026001, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!