Plockmat/mingel

Kanderade nötter med chili och flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda nötter, frön och kryddor i en skål.
  3. Ringla över rapsolja och agavesirap och blanda väl.
  4. Smaka av nötblandningen, tillsätt eventuellt mer flingsalt och chilipulver.
  5. Bred ut nötblandningen i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter tills nötterna fått färg.
  7. Låt svalna.
  8. Servera nötterna i en skål som snacks eller tillbehör till maten. Dekorera med koriander.
ingredienser

1 dl vita sesamfrön
1 dl pumpafrön
2 dl valnötter
2 dl cashewnötter
2 msk agavesirap
1,5 tsk flingsalt
1 nypa chilipulver (eller mer för önskad hetta)
1 msk rapsolja

Dryckestips till receptet
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 7891, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
GIOL Prosecco Collio Organic Brut

Ekologisk prosecco från Italien!

Nr: 79043, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Nr: 7879, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!