
Huvudrätt
Klassisk Caesarsallad
Gör så här
1. Hetta upp 2 msk olja i en rymlig stekpanna och stek brödbitarna tills de får fin färg runt om. Salta och peppra.
2. Dela vitlöksklyftan på hälften och gnid in en salladsskål med snittytorna.
3. Stick hål på äggen med en nål. Koka dem i 60-90 sekunder tills de precis börjar stelna. Knäck dem sedan i salladsskålen och se till att skrapa ur all vita. Vispa äggen med en gaffel, tillsätt citronsaft under omrörning och sedan 6 msk olja lite i taget medan du fortsätter vispa.
4. Rör ner hackade sardeller och lite Worcestershire-sauce i äggsmeten. Smaka av med salt och rikligt med peppar.
5. Bryt ner salladsbladen i skålen och blanda väl. Strö över parmesan och krutonger.
ingredienser
4 personer
cirka 1 dl olivolja
cirka 2 dl bitar av lantbröd
salt
nymalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
2 ägg
2 msk citronsaft
2-3 sardellfiléer, eller efter smak några droppar Worcestershire-sauce
1 stort huvud romansallad
1 dl färskriven eller flagad parmesan
Valfria exempel på tillbehör:
knaperstekt bacon
grillad kyckling
frästa räkor