Huvudrätt

Klassisk Caesarsallad

Gör så här

1. Hetta upp 2 msk olja i en rymlig stekpanna och stek brödbitarna tills de får fin färg runt om. Salta och peppra.

2. Dela vitlöksklyftan på hälften och gnid in en salladsskål med snittytorna.

3. Stick hål på äggen med en nål. Koka dem i 60-90 sekunder tills de precis börjar stelna. Knäck dem sedan i salladsskålen och se till att skrapa ur all vita. Vispa äggen med en gaffel, tillsätt citronsaft under omrörning och sedan 6 msk olja lite i taget medan du fortsätter vispa.

4. Rör ner hackade sardeller och lite Worcestershire-sauce i äggsmeten. Smaka av med salt och rikligt med peppar.

5. Bryt ner salladsbladen i skålen och blanda väl. Strö över parmesan och krutonger. 

ingredienser

4 personer

cirka 1 dl olivolja
cirka 2 dl bitar av lantbröd
salt
nymalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
2 ägg
2 msk citronsaft
2-3 sardellfiléer, eller efter smak några droppar Worcestershire-sauce
1 stort huvud romansallad
1 dl färskriven eller flagad parmesan

Valfria exempel på tillbehör:
knaperstekt bacon
grillad kyckling
frästa räkor

Dryckestips till receptet
La Genereuse Francine

Friskt rosévin från södra Frankrike!

Nr: 239408, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Chiaretto

Läskande till mat och gott sällskap!

Nr: 7074901, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Santa Tresa Insieme Orange Terre Siciliane

Nr: 75826, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!