Huvudrätt

Klassisk Caesarsallad

Gör så här

1. Hetta upp 2 msk olja i en rymlig stekpanna och stek brödbitarna tills de får fin färg runt om. Salta och peppra.

2. Dela vitlöksklyftan på hälften och gnid in en salladsskål med snittytorna.

3. Stick hål på äggen med en nål. Koka dem i 60-90 sekunder tills de precis börjar stelna. Knäck dem sedan i salladsskålen och se till att skrapa ur all vita. Vispa äggen med en gaffel, tillsätt citronsaft under omrörning och sedan 6 msk olja lite i taget medan du fortsätter vispa.

4. Rör ner hackade sardeller och lite Worcestershire-sauce i äggsmeten. Smaka av med salt och rikligt med peppar.

5. Bryt ner salladsbladen i skålen och blanda väl. Strö över parmesan och krutonger. 

ingredienser

4 personer

cirka 1 dl olivolja
cirka 2 dl bitar av lantbröd
salt
nymalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
2 ägg
2 msk citronsaft
2-3 sardellfiléer, eller efter smak några droppar Worcestershire-sauce
1 stort huvud romansallad
1 dl färskriven eller flagad parmesan

Valfria exempel på tillbehör:
knaperstekt bacon
grillad kyckling
frästa räkor

Dryckestips till receptet
Il Frappato di Santa Tresa Organic

Ekologisk Spumante från ett av Siciliens äldsta och finaste vinerier! Ett kvalitetsvin gjort på inhemsk druva som odlats i öns...

Nr: 77964, Mousserande vin , Mjukt & Bärigt

Läs mer
La Genereuse Francine

Frisk rosévin från södra Frankrike!

Nr: 239408, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Chiaretto

Läskande till mat och gott sällskap!

Nr: 70749, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!