Buffé

Korean fried chicken med honeybutter

Gör så här

Friterad kyckling är som religion, alla kulturer har sin. Min absoluta favorit hittar man i Korea där kombinationen friterad kyckling (chikin) och öl (maekju) är så populär att det givit namn åt rätten: Chimaek. – Jonas Cramby

Börja förbereda kycklingen minst ett par timmar innan maten, helst dagen innan. Rör ihop ingredienserna till frityrsmeten, doppa kycklingen i den och fritera ett par i taget i cirka 180 grader het olja, tills de börjar bli tillagade men inte fått färg.

Lägg dem i en form utspritt i ett lager och ställ in i frysen minst 2 timmar och som längst över natten.

Dagen D: När det är dags för middag värmer du upp oljan till 180 grader igen, lägger i den frysta kycklingen, ett par bitar i taget och friterar tills de blir gyllenbruna och sjukt frasiga, mellan 5-10 minuter kan vara lagom.

Låt rinna av på hushållspapper och salta, strö över salladslök och sesamfrön.

Honeybutter

1⁄2 dl soja
1⁄2 dl flytande honung 
25 g smör

GÖR SÅ HÄR

Sjud upp soja och flytande honung och låt smöret smälta. Rör om och ringla över kycklingen fortfarande småljummen, eftersom den stelnar i kyla.

ingredienser

16 kycklingvingar
2 salladslökar, finskivade
1 msk rostade sesamfrön
frityrolja

FRITYRSMET
1 dl maizena
1 dl vetemjöl
1 dl vodka
1⁄2 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk bakpulver

Dryckestips till receptet
Black Tower Riesling Club Edition

Nr: 57612, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw

Nu lanserar artisten en bubblande rosa dröm!

Nr: 5531501, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Adorato Appassionato

Torrt och fruktigt vitt vin till skaldjur

Nr: 2147, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!