Buffé

Korean fried chicken med honeybutter

Gör så här

Friterad kyckling är som religion, alla kulturer har sin. Min absoluta favorit hittar man i Korea där kombinationen friterad kyckling (chikin) och öl (maekju) är så populär att det givit namn åt rätten: Chimaek. – Jonas Cramby

Börja förbereda kycklingen minst ett par timmar innan maten, helst dagen innan. Rör ihop ingredienserna till frityrsmeten, doppa kycklingen i den och fritera ett par i taget i cirka 180 grader het olja, tills de börjar bli tillagade men inte fått färg.

Lägg dem i en form utspritt i ett lager och ställ in i frysen minst 2 timmar och som längst över natten.

Dagen D: När det är dags för middag värmer du upp oljan till 180 grader igen, lägger i den frysta kycklingen, ett par bitar i taget och friterar tills de blir gyllenbruna och sjukt frasiga, mellan 5-10 minuter kan vara lagom.

Låt rinna av på hushållspapper och salta, strö över salladslök och sesamfrön.

Honeybutter

1⁄2 dl soja
1⁄2 dl flytande honung 
25 g smör

GÖR SÅ HÄR

Sjud upp soja och flytande honung och låt smöret smälta. Rör om och ringla över kycklingen fortfarande småljummen, eftersom den stelnar i kyla.

ingredienser

16 kycklingvingar
2 salladslökar, finskivade
1 msk rostade sesamfrön
frityrolja

FRITYRSMET
1 dl maizena
1 dl vetemjöl
1 dl vodka
1⁄2 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk bakpulver

Dryckestips till receptet
Black Tower Riesling Club Edition

Nr: 57612, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw

Nu lanserar artisten en bubblande rosa dröm!

Nr: 5531501, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Adorato Appassionato

Torrt och fruktigt vitt vin till skaldjur

Nr: 2147, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!