Huvudrätt
Köttgryta med rotselleri och trattkantareller
Gör så här
1. Putsa högreven och skär ner i ca 1,5 x 1,5 cm bitar.
2. Skala moroten och rotsellerin och skär även ner rotfrukterna i ca 1 x 1 cm stora bitar. Skala löken och dela i klyftor, dela sedan klyftorna en gång till på mitten.
3. Stek köttet, tillsätt kryddorna, vatten, fond och vin. Koka under lock i ca 30 minuter. Tillsätt sedan rotselleri, morot och lök. Låt puttra i ca 15 minuter tills grönsakerna är mjuka.
4. Blanda ut mjölet med lite vatten och tillsätt i grytan, tillsätt också grädden. Låt puttra tills grytan får en härlig konsistens.
5. Stek trattkantarellerna separat och tillsätt innan servering. Servera med kokt potatis, bröd och rönnbärsgelé.
ingredienser
4 personer
500 g högrev, benfri
50 g smör
5 enbär
3 lagerblad
3 vitlöksklyftor
3 timjankvistar
2 gula lökar
1 morot
150 g rotselleri
200 g trattkantareller
2 dl vatten
4 msk ox- eller viltfond
5 dl rödvin
1,5 dl grädde
3 msk vetemjöl
Dryckestips till receptet
Domaine Du Clos De Sixte Lirac
Ekologiskt, fylligt och smakrikt vin från Rhônedalen
Nr: 73101, Rött vin , Fylligt & Smakrikt
Alain Jaume Châteauneuf-du-Pape Domaine Grand Veneur "Le Miocène"
Nr: 2845, Rött vin , Kryddigt & Mustigt
Alain Jaume Côtes du Rhône Grand Veneur Organic Reserve
AOP Côtes du Rhône
Nr: 72034, Rött vin , Kryddigt & Mustigt