Huvudrätt

Krämig kyckling med tre sorters peppar

Gör så här

1. Dela kycklingen i mindre bitar och bryn i omgångar i olja i en vid stekpanna.

2. Tillsätt svamp och gul lök och låt fräsa tills löken mjuknat. Stöt de olika pepparsorterna tillsammans i mortel.

3. Rör ner crème fraiche, vin, peppar, senap, vitlök, soja och purjolök i pannan. Låt koka ihop någon minut.

4. Rosta cashewnötterna i torr panna och strö sedan över kycklingen tillsammans med plockade persiljeblad. Servera med ris.

ingredienser

4 personer

500 g lårfilé av kyckling

olja
200 g champinjoner, i bitar
1 gul lök, finhackad
1 1/2 tsk hel svartpeppar
1 1/2 tsk hel grönpeppar
1 1/2 tsk rosépeppar
3 dl crème fraiche
1 dl vitt vin
2 tsk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk soja
1/2 purjolök, strimlad
1 dl cashewnötter
bladpersilja

Dryckestips till receptet
Tommasi Poggio al Tufo Alicante

Nr: 75851, Rött vin , Stramt & Nyanserat

Läs mer
Tommasi Villa Fontana Bardolino

Bardolino DOC

Nr: 5847501, Rött vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!