Buffé

Krämig kycklingsallad

Gör så här

1. Skär bacon i stora bitar och knaperstek. Låt rinna av på papper.

2. Blanda ihop dressingen. Spara de yttersta 8 salladsbladen. Skölj salladen, låt torka och bryt i mindre bitar. Massera in lite av ädeldressingen på bladen.

3. Skölj alla grönsaker, skär fänkål, champinjoner och salladslök i tunna skivor, dela sockerärtorna på längden i tunna strimlor.

4. Peppra och salta kycklingfiléerna, bryn runt om i panna och låt sedan eftersteka under lock med en skvätt vatten en stund. Se till att filéerna inte blir torra. Skär kycklingen i sneda mindre bitar.

5. Lägg stora blad i botten av en salladsskål, blanda ihop ädelostsalladen med babyspenat och resten av grönsakerna.

6. Avsluta med kyckling och bacon, garnera med strimlade sockerärtor, cocktailtomater och solrosfrön. Klicka över resten av dressingen och njut.

ingredienser

4

3 kycklingbröstfiléer
1 pkt bacon
1,5 huvud Cosmopolitan eller annan krispig sallad
100 g skogschampinjoner
1/2 fänkål
100 g sockerärtor
100 g babyspenat
2 salladslök
1 dl rostade, salta solrosfrön
cocktailtomater till garnering

Ädeldressing:
2,5 dl crème fraiche
ca 100 g ädelost
salt och nymalen svartpeppar

Dryckestips till receptet
Vila Santa Reserva

Nyanserat och kryddigt vin

Nr: 12507, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!