krispiga potatischips
Plockmat/mingel

Krispiga chips av potatisskal

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och skala potatisen. Häll alla skal i en skål och ringla olivolja och strö över flingsalt. Blanda så alla skal blir täckta av olja.

Lägg skalen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen i cirka 20 minuter eller tills skalen fått färg och blivit krispiga. Häll över chipsen i en skål och servera direkt. Skalen kan mjukna något när de blivit kalla.

ingredienser

Om du till exempel kokat potatis till lunch, släng inte skalen. De blir jättegoda i ugnen med lite olivolja på.

Dryckestips till receptet
Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw

Nu lanserar artisten en bubblande rosa dröm!

Nr: 5531501, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

En ekologisk cava signerad Måns Zelmerlöw!

Nr: 5026001, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 789102, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!