Plockmat/mingel
Krispiga chips av potatisskal
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och skala potatisen. Häll alla skal i en skål och ringla olivolja och strö över flingsalt. Blanda så alla skal blir täckta av olja.
Lägg skalen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen i cirka 20 minuter eller tills skalen fått färg och blivit krispiga. Häll över chipsen i en skål och servera direkt. Skalen kan mjukna något när de blivit kalla.
ingredienser
Om du till exempel kokat potatis till lunch, släng inte skalen. De blir jättegoda i ugnen med lite olivolja på.
Dryckestips till receptet
Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw
Nu lanserar artisten en bubblande rosa dröm!
Nr: 5531501, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw
En ekologisk cava signerad Måns Zelmerlöw!
Nr: 5026001, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV
En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak
Nr: 789102, Champagne , Friskt & Fruktigt