Huvudrätt

Kryddbakad kyckling

Gör så här

1. Hacka vitlöken, den gula löken och rosmarinen grovt. Skär apelsinen i ca 6 bitar och blanda alltsammans. Stoppa blandningen i magen på kycklingen.

2. Blanda samtliga kryddor. Gnid in kycklingen med lite olivolja, salt och kryddblandningen.

3. Lägg den i en ugnsfast form och ugnsbaka på 150 C i ca 1 timme och 10 minuter tills kärntemperaturen inne vid benet i låret är 63 C. Sätt då ugnen på högsta grillvärme och baka den några minuter tills skinnet är krispigt brynt.

4. Servera kycklingen med en härlig grönsallad.

ingredienser

1 kyckling
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
½ apelsin
1-2 kvistar rosmarin

Kryddblandning
1 tsk krossat anisfrö
1 tsk krossade enbär
1 tsk krossat kumminfrö
½ tsk krossad kryddpeppar
olivolja och salt

Dryckestips till receptet
Tommasi Surani Atlas Organic

Nu i ny design Tommasi Naturae

Nr: 75292, Rött vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Poggio al Tufo Vermentino

En ekfats lagrad gin gjord på 100% råg!

Nr: 75793, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!