Huvudrätt

Kyckling med smörslungad spetskål

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklingfiléerna i stekpanna. Lägg över kycklingfiléerna i ugnen och stick in en stektermometer. Kycklingen är klar när den når 68 grader.

2. Börja sen med såsen. Hacka schalottenlök och bryn i smör. Tillsätt vitvinsvinäger, vittvin och citronsaften. Låt småkoka och reducera. Sila av. Tillsätt grädden och koka upp. Ställ undan kastrullen och klicka ner smöret. Värm såsen men låt den inte koka.

3. Skiva upp spetskålen fint och stek den i smör så den blir mjuk. Lägg sedan över den i smörsåsen och låt den suga upp smakerna.

4. Servera med kyckling filéerna tunt skivade på spetskålen.

ingredienser

4

4 kycklingfiléer
1 huvud spetskål
3 schalottenlökar
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt vin
250 gr smör
1 msk citronsaft
1 dl grädde
1 krm salt

Dryckestips till receptet
Tommasi Poggio al Tufo Vermentino

En ekfats lagrad gin gjord på 100% råg!

Nr: 75793, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!