Huvudrätt

Kycklingpasta

Gör så här

1. Skär ner kycklingfiléerna i små bitar, ca 1 x 1 cm.

2. Smält smöret och lägg i salviabladen, låt dra i 5 min.

3. Stek sedan kycklingen i smöret, låt salvian vara kvar. Tillsätt vinet och låt koka ner. Tillsätt kalvfonden och rör om. Häll i grädden, avsluta med pastan och ca 2 msk av pasta vattnet. Servera direkt.

ingredienser

4 personer

300 g rigatonipasta
3 st kycklingfiléer
2 dl grädde
4 msk madeiravin
100 g smör
10 salviablad
3 msk kalvfond

Dryckestips till receptet
Tommasi Villa Fontana Bardolino

Bardolino DOC

Nr: 5847501, Rött vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
Tommasi Adorato Appassionato

Torrt och fruktigt vitt vin till skaldjur

Nr: 2147, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
Tommasi Adorato Appassionato Organic

Nr: 3517, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!