Efterrätt

Lakritspraliner med Dulcey- choklad

Gör så här

För att göra pralinerna behöver du en pralinform i silikon. Har du ingen sådan kan du använda lakritstryffeln som en topping på till exempel en chokladkladdkaka. 

Börja med tryffeln. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål.
Koka upp grädden, lakritsgranulaten och glykosen.
Häll den varma vätskan över chokladen och rör om tills all choklad smält.
Låt chokladen svalna lite.
Fyll upp i en engångsspritspåse.
Låt chokladen sätta sig i minst tre timmar i rumstemperatur.
Smält chokladfärgen och måla halva insidan av pralinformarna med en liten pensel.

Smält den mörka chokladen till pralinskalen och temperera den gärna, då behåller den sin glans och färg.
Fyll formen med chokladmassan, vänd formen upp och ner och häll ut överflödig choklad i en liten skål så det blir ett ”skal” i formen.
Låt chokladen stelna. Spritsa sedan i tryffeln nästan upp till botten av praliner.
Stäng sedan med ett ”lock” genom att hälla den överblivna smälta chokladen över formen och jämna till med en skrapa eller palett.
Låt stelna i ett par timmar i kylen. Vänd upp och ner på formen och knacka ut pralinerna. 

ingredienser

Ca 25 stycken

Chocklad till pralinskalen
400 g mörk choklad, 56–64 %
Svart chokladfärg,
Svart kakaosmör, (går att hitta på välsorterade bagerier)

Lakritstryffel
175 g Dulcey-choklad (det går även bra med vit choklad)
50 g mörk choklad, 56–64 %
1 dl vispgrädde
½ msk lakritsgranulat
15 g glykos
Dryckestips till receptet
The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 6131, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella

Rött, sött och gott till ost samt dessert!

Nr: 74558, Sött vin , Sött

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!