Huvudrätt

Lammfärsbiffar med fetaostcrème och ugnsrostad potatis

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Blanda lammfärsen med alla ingredienser. Rulla biffar till önskad storlek.

3. Tvätta potatisen och dela den i klyftor. Lägg potatisen i en skål och häll på olivolja och torkad rosmarin. Lägg över i ugnsfast form och låt stå ca 20-30 minuter i ugnen.

4. Blanda crème fraiche med mosad fetaost och pressad vitlök, salta efter egen smak.

5. Stek eller grilla biffarna.

6. Servera biffarna med en klick fetaoströra och den ugnsbakade klyftpotatisen.

ingredienser

4 personer

600 gr lammfärs
2 msk persilja
2 msk färsk basilika
2 msk dijonsenap
1 tsk peppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 klyftor presssad vitlök
1 äggula
0,5 dl olivolja
1/2 tsk salt

Fetaoströra
2 dl crème fraiche
200 gr fetaost
1 vitlök
salt

Klyftpotatis
1 kg potatis
2 msk olivolja
1 msk torkad rosmarin

Dryckestips till receptet
Paternoster Don Anselmo Aglianico del Vulture DOC

Nr: 9324701, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Duorum Reserva

Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner

Nr: 79203, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Duorum Colheita

Mycket fruktigt vin med fatkaraktär från Duoro.

Nr: 74432, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!