Huvudrätt

Lammracks med färskpotatisquesadilla

Gör så här

1. Krossa potatisen lätt i en bunke. Kärna ur och finhacka chilin. Riv osten och blanda med potatis, citronjuice och olja. Smaka av med salt. Lägg ut 2 tortillabröd och fördela ett jämt lager av potatisblandningen på bröden. Lägg de resterande bröden ovanpå.

2. Värm grillen till medelhög temperatur.

3. Pensla lammracksen med olivolja och salta och peppra. Grilla racksen på indirekt värme ca 10 minuter på varje sida tills innertemperaturen är ca 50°C. Låt lammet vila ca 5 minuter och tranchera det före servering. (Om du har skivade kotletter så ska dessa grillas på direkt värme ca 2–3 minuter på varje sida.)

4. Pensla quesadillan med olivolja och grilla på direkt värme ca 2 minuter på varje sida till brödet fått fin färg. Skär quesadillan i fyra delar.

5. Servera lammracksen med quesadillan och gärna med en god sallad och en eller fler av de goda tillbehören här bredvid.

ingredienser

4 personer

lammracks (ca 1-1,2 kg) gärna i hel bit/alt lammkotletter
olivolja
salt och svartpeppar

Färskpotatisquesadilla:
4 tortillabröd
200 g kokt färskpotatis
½ röd chili
150 g prästost
1 msk pressad citronjuice
1 ½ msk olivolja
Salt

Dryckestips till receptet
Loios

Nr: 2521, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Châteauneuf-du-Pape Domaine Grand Veneur "Le Miocène"

Nr: 2845, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Domaine Grand Veneur ”Les Champauvins”

Ekologiskt och smakrik Baby Châteauneuf-du-Pape""

Nr: 9305201, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!