
Huvudrätt
Lammracks med portugisisk migas
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 C°.
2. Blanda alla ingredienser till marinaden. Torka av köttet och gnid in det i marinaden. Täck med plast och låt stå i en halvtimme. Lägg resten av marinaden i en skål, den ska sparas och användas till servering.
3. Hetta upp en panna och häll i olivoljan. Torka av lammet och bryn det runt om, salta och peppra. Lägg lammracksen i en ugnsform och stek i ugnen i 40-50 minuter eller tills köttet har en innertemperatur på 55 C°. Ta ut lammet och låt vila i 5-10 minuter innan det skärs upp i skivor.
4. Servera med migas och återstoden av marinaden.
Migas
1. Skölj daggkålen och låt den torka, hacka den grovt.
2. Häll av och skölj bönorna.
3. Hacka vitlöken. Hetta upp 3 msk olja i en stekpanna. Fräs vitlöken utan att den tar färg.
4. Lägg i brödsmulorna och stek dem tills de blivit frasiga.
5. Tillsätt kål, svarta bönor och pinjenötter och eventuellt mer olivolja och stek ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
ingredienser
4
1 kg lammracks
salt och peppar efter smak
4 msk olivolja
Marinad
2 vitlöksklyftor
zest och saft från en 1 citron
3 msk hackad persilja
2 msk hackad rosmarin
1 msk hackad färsk timjan
½ färsk chili
1 dl olivolja
Migas
250 g daggkål alt. kinesisk broccoli eller grönkål
3–4 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
150 g brödsmulor från dagsgammalt surdegsbröd
3 msk pinjenötter
1 förpackning färdigkokta svarta bönor
salt och peppar