Huvudrätt

Lammracks med rödlöks- och parmesansmör

Gör så här

1. Stek rödlöken mjuk i smör. Tillsätt rödvin och honung. Låt det svalna något.

2. Blanda sen ner blandningen i rumsvarmt smör och forma till en rulle och förvara kallt i kylen. Lättast när man formar smöret är att använda plastfolie.

3. Blanda riven parmesan med rumstempererat smör och forma till en rulle och förvar kallt i kylen.

4. Stek eller grilla lammracksen och servera med smören. Servera gärna med risotto.

ingredienser

4 personer

10-12 lammracks

Rödlökssmör:
1 rödlök, finhackad
1/2 dl rött vin
1 tsk honung
1 krm salt
50 g smör

Parmesansmör:
50 g smör, rumstempererat
1 dl parmesan

Dryckestips till receptet
Tommasi Arele

Appasimento när den är som bäst

Nr: 70966, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Vila Santa Reserva

Nyanserat och kryddigt vin

Nr: 12507, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Vila Santa Reserva Magnum

Nyanserat och kryddigt vin

Nr: 1250706, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!