Huvudrätt

Lammrostbiff i ugn med råstekt sparris

Gör så här

1. Lammet: Låt köttet ligga i rumstemperatur innan tillagning. Krydda det med salt och peppar. Värm på en stekpanna med rapsolja och bryn köttet runtom. Lägg över köttet i en ugnsfast form och stoppa en stektermometer i mitten på den största biten. Sätt in köttet i ugnen på 125 grader och låt det stå tills termometern visar en temperatur på 62 grader, ca 25 minuter. Ta ut köttet och låt det sedan vila 5 minuter.

2. Vitlökssmör: Låt smöret bli rumstempererat. Pressa i en vitlöksklyfta och tillsätt hackad persilja. Använd gärna en gaffel till att blanda om. Forma smöret till en rulle och ställ kallt.

3. Sparrisen: Skölj sparrisen och bryt av botten på den. Stek sparrisen i smör i en stekpanna. Rör eller skaka i pannan så den får en fin yta runt om. Skär upp lammet, servera med sparris och vitlökssmör.

Tips: Lägg gärna köttet i en god marinad före tillagning.

ingredienser

4 personer

ca 700-800 gr lammrostbiff

salt och peppar
1 msk rapsolja till stekning
100 gr smör
1 vitlöksklyfta
1 msk persilja
200 gr färsk sparris
1 msk smör till stekning
Salt

 

Dryckestips till receptet
Vila Santa Reserva

Nyanserat och kryddigt vin

Nr: 12507, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Côtes du Rhône Grand Veneur Organic Reserve

AOP Côtes du Rhône

Nr: 72034, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Domaine Du Clos De Sixte Lirac

Ekologiskt, fylligt och smakrikt vin från Rhônedalen

Nr: 73101, Rött vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!