
Huvudrätt
Lasagne med svamp, salvia och ricotta
Gör så här
Värm ugnen till 220 grader.
Värm lite av oljan i en stor stek- panna till hög temperatur. Lägg i hälften av svampen. Stek tills svam- pen har fått färg. Lägg i en klick av smöret. Salta och peppra. Lägg åt sidan. Upprepa med resterande
svamp. Lägg tillbaka all svamp i stekpannan och addera lök, vin och resterande smör. Fräs tills allt vin har försvunnit. Ställ åt sidan.
Blanda ricotta och grädde i en skål. Salta och peppra.
Bred ett tunt lager ricottagrädde i en ugnsform och lägg över en la- sagneplatta. Bred på ett tjockt lager ricottagrädde, lite svamp och några avrivna bitar mozzarella. Toppa med riven parmesan och några salviab- lad. Upprepa och avsluta lasagnen med parmesan.
Täck med folie och grädda i 15 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare 15 minuter tills lasagnen har fått färg. Låt vila i 5–10 minuter.
ingredienser
4–5 portioner
1 kg blandad svamp
50 g smör
1⁄2 dl olivolja
salt
svartpeppar
2 schalottenlökar, finhackade
1 dl vitt vin
500 g ricotta
1 dl grädde
200 g färska lasagneplattor
2 förpackningar mozzarella à 125 g
80 g parmesan, riven
färsk salvia