Huvudrätt

Lasagne med svamp, salvia och ricotta

Gör så här

Värm ugnen till 220 grader.

Värm lite av oljan i en stor stek- panna till hög temperatur. Lägg i hälften av svampen. Stek tills svam- pen har fått färg. Lägg i en klick av smöret. Salta och peppra. Lägg åt sidan. Upprepa med resterande

svamp. Lägg tillbaka all svamp i stekpannan och addera lök, vin och resterande smör. Fräs tills allt vin har försvunnit. Ställ åt sidan.

Blanda ricotta och grädde i en skål. Salta och peppra.

Bred ett tunt lager ricottagrädde i en ugnsform och lägg över en la- sagneplatta. Bred på ett tjockt lager ricottagrädde, lite svamp och några avrivna bitar mozzarella. Toppa med riven parmesan och några salviab- lad. Upprepa och avsluta lasagnen med parmesan.

Täck med folie och grädda i 15 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare 15 minuter tills lasagnen har fått färg. Låt vila i 5–10 minuter.

ingredienser

4–5 portioner
1 kg blandad svamp
50 g smör
1⁄2 dl olivolja
salt
svartpeppar
2 schalottenlökar, finhackade
1 dl vitt vin
500 g ricotta
1 dl grädde
200 g färska lasagneplattor
2 förpackningar mozzarella à 125 g
80 g parmesan, riven
färsk salvia

Dryckestips till receptet
Tommasi Le Fornaci Lugana DOC

Gardasjöns vita pärla!

Nr: 7677401, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Le Fornaci Rosé

Finns i Systembolagets beställningssortiment!

Nr: 5188501, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Ramos Reserva 75cl

Nr: 613901, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!