Förrätt

Lax och skaldjursröra

Gör så här

1. Skala räkorna och hacka fint tillsammans med laxen.

2. Lägg över i en stor skål och blanda ner lite finrivet skal från citronen och ca 1 tsk citronsaft.

3. Tillsätt majonnäs, crème fraiche och dill. Blanda väl.

4. Smaka av med salt och peppar och servera på rågbröd eller annat favoritbröd.

ingredienser

4 personer

500 gr färska räkor
200 gr rökt lax i skivor
1 msk riven pepparrot
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1/2 knippe dill,
hackad 1 citron, skal och saft
Salt och peppar
Rågbröd eller annat valfritt bröd

Dryckestips till receptet
Chablis l'Eglantière

Ett torrt, friskt och fruktigt vin med ren, fräsch frukt och lång, elegant eftersmak.

Nr: 73943, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Eden Valley Chardonnay

Nr: 74634, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Beaumont des Crayères Fleur de Meunier 2014 Brut Nature

Unik Champagne med druvsammansättning 100% Pinot Meunier

Nr: 83092, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!