Förrätt

Laxcarpaccio med libanesisk getost

Gör så här

  1. Rosta spiskummin i en stekpanna, blanda sedan alla ingredienser till en slät majonnäs med stavmixer, smaka av och låt stå kylt till servering.
  2. Rosta pinjenötter i en stekpanna och ställ åt sidan. 
  3. Skär laxen i tunna skivor.
  4. Blanda limejuice, olja,salt och peppar till en dressing.
  5. Skär äpple och gurka i små tärningar, banka granatäpplet med en träsked istället för att gröpa ur dem. Då ramlar de lätt ut ur skalet.
  6. Lägg laxen på ett fat och häll över dressingen. 
  7. Fördela äpple, gurka och granatäpplekärnor på laxen. 
  8. Spritsa eller ringla över chilimajonnäs.
  9. Strö över pinjenötter och toppa med små bitar av labnehbollarna.
ingredienser
4 portioner
500 g salma-lax (gravad eller rökt lax fungerar också bra)
2 dl pinjenötter
juice och rivet skal av 1 lime
1 äpple (helst grönt)
1 bit gurka, ca 5 cm
¼ granatäpple
1 knippe dill
6–8 labnehbollar (färskost gjord av getyoghurt, finns i välsorterade mataffärer)
3 msk olivolja
svartpeppar
havssalt
Majonnäs:
1 msk vitvinsvinäger
2 dl olja
2 st äggulor
½ msk dijonsenap
1 tsk chiliflakes
1 ½ msk spiskummin
1 tsk havssalt
½ msk paprikapulver
Dryckestips till receptet
João Portugal Ramos Alvarinho

Nr: 79909, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Chardonnay

Nyhet i 1 liters flaska!

Nr: 7903101, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till heta eller mycket smakrika rätter med sting! Exempelvis tacos, indiskt och Thai.

Nr: 6045, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!