
Förrätt
Laxcarpaccio med libanesisk getost
Gör så här
- Rosta spiskummin i en stekpanna, blanda sedan alla ingredienser till en slät majonnäs med stavmixer, smaka av och låt stå kylt till servering.
- Rosta pinjenötter i en stekpanna och ställ åt sidan.
- Skär laxen i tunna skivor.
- Blanda limejuice, olja,salt och peppar till en dressing.
- Skär äpple och gurka i små tärningar, banka granatäpplet med en träsked istället för att gröpa ur dem. Då ramlar de lätt ut ur skalet.
- Lägg laxen på ett fat och häll över dressingen.
- Fördela äpple, gurka och granatäpplekärnor på laxen.
- Spritsa eller ringla över chilimajonnäs.
- Strö över pinjenötter och toppa med små bitar av labnehbollarna.
ingredienser
4 portioner
500 g salma-lax (gravad eller rökt lax fungerar också bra)
2 dl pinjenötter
juice och rivet skal av 1 lime
1 äpple (helst grönt)
1 bit gurka, ca 5 cm
¼ granatäpple
1 knippe dill
6–8 labnehbollar (färskost gjord av getyoghurt, finns i välsorterade mataffärer)
3 msk olivolja
svartpeppar
havssalt
Majonnäs:
1 msk vitvinsvinäger
2 dl olja
2 st äggulor
½ msk dijonsenap
1 tsk chiliflakes
1 ½ msk spiskummin
1 tsk havssalt
½ msk paprikapulver
Dryckestips till receptet

Black Tower Fruity White
Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till heta eller mycket smakrika rätter med sting! Exempelvis tacos, indiskt och Thai.
Nr: 6045, Vitt vin , Friskt & Fruktigt