Huvudrätt

Laxfilé med paprikarub

Gör så här

1. Bland ner i en skål de delade jordgubbarna, tärnad kiwi och finskuren röd chili, mynta och citonsaft. Blanda väl.

2. Låt salsan stå och dra. Blanda ingredienserna till ruben och gnid in i laxfiléerna.

3. Hetta upp en panna och stek fileérna på båda sidorna i ca 5 minuter.

4. Servera på fat med salladen och salsan som en bädd med laxen ovanpå.

5. Salta och peppra efter smak.

ingredienser

4

4 laxfilér
1 ask färska jordgubbar, delade 2 kiwifrukter, skalad och tärnad
1/2 röd chili, finskuren
1 tsk citron zest
1 msk färsk mynta,
saft från 1 lime
1 påse blandad salad

Rub till laxen
1 tsk rosmarin
1 tsk rökt paprika
1 tsk farinsocker

Dryckestips till receptet
Chablis l'Eglantière

Ett torrt, friskt och fruktigt vin med ren, fräsch frukt och lång, elegant eftersmak.

Nr: 73943, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Chablis l'Eglantière Premier Cru Fourchaume

Nr: 73147, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Eden Valley Chardonnay

Nr: 74634, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!