Förrätt

Laxrulle med rucola

Gör så här

1. Finhacka rucolan och blanda med philadelphiaost, limejuice och wasabi.

2. Fördela laxskivorna på plastfolie så att skivorna ligger omlott och bildar en helhet. Fördela röran jämt över laxen. Rulla ihop laxen till en rulle. Använd plastfolien till att rulla ihop laxen.

3. Låt laxen vila i kylskåp så att den blir kall och lite stel, ca 1 timme.

4. Rosta sesamfröna i en stekpanna. Det går väldigt fort, så se till att inte ha för hög värme. Skaka pannan hela tiden så att sesamfröna inte bränns vid.

5. Skiva upp laxen i smala skivor och rulla i sesamfrön. 

ingredienser

4 personer

100 gr rökt skivad lax
100 gr rucolasallad
100 gr philadelphiaost
1 tsk limejuice/saft
1 tsk wasabi
2 msk rostade sesamfrön, svarta och vita

Dryckestips till receptet
Black Tower Organic Pink Bubbly

Ekologisk och vegan!

Nr: 6508, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Organic White Bubbly

Ekologisk och vegan!

Nr: 72350, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Adorato Appassionato Organic

Nr: 3517, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!